Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr kwi 25, 2007 14:07 
Admin

Różności projektowe:

Byłem dzisiaj na Solcu, obejrzałem projekt ulicy Cybernetyki - od Żwirki i Wigury do Rzymowskiego, nowym wiaduktem nad torami:

http://www.zm.org.pl/tmp/cybernetyki/

Gniotum maximum, po prostu ręce opadają. Jak ktoś z Mokotowa chce się pobawić w poprawianie zakrętów od ekierki i schodów na kładkę, to zapraszam, ja sobie chyba daruję. Może Markowi uda się całokształt tej inwestycji uwalić.

Podleśna - dostałem projekt poprawek organizacji ruchu (głównie słupki i oznakowanie), przyniosę dzisiaj na spotkanie. Byłoby fajnie, jakby ktoś np. jutro wpadł na herbatkę do pana Pełnomocnika, odniósł projekt i uzgodnił wspólne poprawki do poprawek.

Marymoncka - mile widziane propozycje co do ścieżki rowerowej na odcinku Dewajtis - Pstrowskiego. Projektowanie dopiero się rozpoczyna, także jest pole do manewru.

PostNapisane: Śr kwi 25, 2007 22:33 
Stały Bywalec

olek napisał(a):
Różności projektowe:

Może Markowi uda się całokształt tej inwestycji uwalić..

Tak. Inna sekcja naszego dzielnego stowarzyszenia ostro zwalcza ten projekt (za niszczenie pasa nawietrzajacego) i to zdaje sie ze z jakimis sukcesami ostatnio.

olek napisał(a):
Marymoncka - mile widziane propozycje co do ścieżki rowerowej na odcinku Dewajtis - Pstrowskiego. Projektowanie dopiero się rozpoczyna, także jest pole do manewru.

Trzeba to skoreloac z tym projektowanym parkingiem przy Dewajtis w ramach spraw Lasku Bielanskiego. Tam chyba byly rozne warianty. Trzeba tak te sciezke proponowac zeby narzucala ten korzystniejszy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 27, 2007 7:19 
Oberspammer

Według Studium Wwy ulica Cybernetyki ma być droga Główną (kategoria G). Zupełnie tak jak Niepodleglości, Puławska, Grójecka czy planowania Nowolazurowa. Otoczenie tam jest biznesowo magazynowe. Ciekawy jestem na jakich zasadach nasza sekcja administracyjna uporała się i upora z tym projektem, bo "ambasada diable śliska".