Cytuj:
Warszawa 13 maja 2010
SM-OT5-0214-8/10
Pan Marek Słoń
Stowarzyszenie „ Zielone Mazowsze”
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej poniżej przedstawiam informacje związane z planowanymi działaniami strażników miejskich z V Oddziału Terenowego dotyczące dróg rowerowych – ujawnianie nieprawidłowości w infrastrukturze na drogach dla rowerów mających wpływ na bezpieczeństwo rowerzystów i powodujące utrudnienia w poruszaniu się rowerem; egzekwowanie przestrzegania przepisów ruchu drogowego przez rowerzystów, pieszych oraz kierowców parkujących pojazdy na drodze dla rowerów; wystąpienie z propozycją do zarządców dróg dla rowerów dokonania możliwych zmian technicznych na tych drogach mogących poprawić bezpieczeństwo jazdy rowerem oraz bezpieczeństwo pozostałych użytkowników dróg mających styczność z drogami dla rowerów.
Termin planowanych działań – 17-21.05.2010
Rejon prowadzonych działań – dzielnica Bielany i Żoliborz
Miejsce spotkania patroli – ul. Rydygiera 3 a godzina 9.00 oraz 15.00
Godziny prowadzonych działań - 9.00-14.00; 15.00-19.00
Liczba patroli rowerowych (SM) przewidzianych do działań- w godzinach 9.00-
14.00(2 patrole); w godzinach 15.00-19.00 ( 1 patrol);
Po zakończonych działaniach Straż Miejska sporządzi dokumentację z ujawnionych nieprawidłowości, która zostanie przekazana do wiadomości Stowarzyszenia „Zielone Mazowsze”.
Z poważaniem
/-/Romuald Modzelewski
Nie będę prostować w SM drobnej nieścisłości w adrsie pisma (nie jestem członkiem ZM), bo chyba nie jest to w tym momencie istotne. Natomiast adresowanie pisma do ZM upoważnia mnie, jak sądzę, do umieszczenia go na tym forum.
W poniedziałek zamierzają objechać Żoliborz, we wtorek i środę - Bielany. Każdego dnia ruszają o ustalonej
godzinie, czy się zjawimy, czy nie, natomiast mogą zrezygnować, jeśli byłby ulewny deszcz. Na rano potrzebne są dwie osoby, na popołudnie jedna. Są otwarci na nasze sugestie odnośnie tras. Wspomnianą na końcu dokumentację - zdjęcia z opisem - dadzą nam do wglądu przed wysłaniem do zarządców dróg.
Ja mogę się zapisać na wtorek przed południem i środę po południu. Wydaje mi się szczególnie ważne, żeby były dwie osoby w poniedziałek od rana; jeśli nie byłoby nikogo, awaryjnie wziąłbym ten termin zamiast jednego ze wspomnianych wyżej. Zgłoszenie przesyłajcie tu lub na mój adres,
marek.slon@wp.pl