Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 55  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr kwi 11, 2012 20:58 
Zielony Oszołom

sailing_cyclist napisał(a):
Według mnie dużo gorzej sytuacja wygląda tu :
Obrazek

Ale dobrze wiedzieć, że jednak coś postanowili z krawężnikami robić :D

To było zgłoszone do ZDM 01-04-2012 i czeka w kolejce : )
Jeśli dalej będą tak szybko reagować, to pewnie za parę dni przyjdzie odpowiedź.

PostNapisane: Śr kwi 11, 2012 21:11 
Sympatyk

Mnie już w zeszłym roku odpowiedzieli, że:

Obrazek

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 14:08 
Zielony Oszołom

sailing_cyclist napisał(a):
Według mnie dużo gorzej sytuacja wygląda tu :

~Kris napisał(a):
Nie wytrzymałem, i wysłałem dziś wniosek do ZDM o przesunięcie słupków, i obniżenie makabrycznych progów na przejeździe przez ul. Roentgena (przy skrzyżowaniu z ul. Pileckiego)
Liczę na to, że na początku kwietnia budżet na remonty jeszcze nie jest wyczerpany...

Obrazek
Progi od frontu:
Obrazek
Progi widziane z boku:
Obrazek

Ale dobrze wiedzieć, że jednak coś postanowili z krawężnikami robić :D

Jest odpowiedź ZDM: zadanie zlecone do wykonania :D
https://docs.google.com/open?id=0B1QOxNvU8OLHT2VvcWNCTWVabXc

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 18:29 
Sympatyk

Super będzie jak to zrobią bo to jeden z najgorszych krawężników na mojej drodze do szkoły(calutka ddrka na pileckiego, poleczki i spiralnej aż do okęcia i dalej żwirek), ale...

...ale ja wnioskując o naprawę nawierzchni na przystanku Baleya 01 na Żwirki i Wigury we wrześniu dostałem taką samą odpowiedź(przekazanie do ZRiKD z zaleceniem wykonania na podstawie jakiegośtam porozumienia...), a wertepy na przystanku jak były tak są dalej...

PostNapisane: Cz kwi 19, 2012 20:49 
Zielony Oszołom

em c napisał(a):
Często tamtędy jeżdżę i faktycznie ruch jest bardzo duży, natomiast największy problem mam z wyłączeniem się z ruchu na jezdni i wjazdem na ścieżkę (jadąc od Powsina) - najczęściej zostaję na asfalcie i jadę dalej Nowoursynowksą (na której końcu ścieżka i tak się urywa).

Też mam ten problem prawie codziennie - bo wracam tamtędy z pracy. Po zmroku to już jest igranie z życiem.
Dziś wracając do domu zrobiłem filmik, żeby zobrazować natężenie ruchu na tym odcinku.

http://youtu.be/3XpMKmSWjcQ
19 kwietnia 2012, godz 17:45

PostNapisane: Cz kwi 19, 2012 22:17 
Stały Bywalec

25 kwietnia w Urzędzie Dzielnicy Ursynów odbędzie się posiedzenia Komisji Gospodarki, Inwestycji Komunalnych i Transportu, na którym omawiany będzie temat infrastruktury rowerowej w dzielnicy i naszych postulatów

http://www.zm.org.pl/?a=rowerowy_ursynow-123

warto się tam pojawić, pokazać, że na Ursynowie są rowerzysci, przyjrzeć się radnym z bliska, może nawiazać jakiś kontakt z tymi, którzy mogą być naszymi sprzymierzeńcami.

Porządek obrad
posiedzenia Komisji Gospodarki, Inwestycji Komunalnych i Transportu
Rady Dzielnicy Ursynów m. st. Warszawy
w dniu 25.04.2012 r. o godz. 18.00, sala nr 424 tut. urzędu

1. Przyjęcie porządku obrad.
2. Omówienie kwestii, dotyczących ścieżek rowerowych znajdujących się na terenie Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy.
3. Omówienie kwestii, dotyczących połączenia komunikacyjnego Ursynowa z Wilanowem ( obecne i projektowane ).
4. Omówienie tematu, dot. zmiany organizacji ruchu na ul. Jeżewskiego.
5. Korespondencja do Komisji.
6. Sprawy różne, wolne wnioski.

Przewodniczący Komisji
Gospodarki, Inwestycji
Komunalnych i Transportu

Arkadiusz Zwoliński

PostNapisane: So kwi 21, 2012 18:52 
Zielony Oszołom

aradoslaw napisał(a):
25 kwietnia w Urzędzie Dzielnicy Ursynów odbędzie się posiedzenia Komisji Gospodarki, Inwestycji Komunalnych i Transportu, na którym omawiany będzie temat infrastruktury rowerowej w dzielnicy i naszych postulatów

Postaram się być, chociaż termin bardzo dla mnie niewygodny. Liczę, że będzie nas tam więcej. Nie siedźcie w domu koledzy i koleżanki : )

PostNapisane: Śr maja 09, 2012 20:52 
Zielony Oszołom

Wniosek o drogę rowerową Piaseczno - Warszawa

Dostałem odpowiedź na mój wniosek wysłany do ZMID.

Z odpowiedzi wynika, że ZMID nie jest od tego, żeby rozmawiać z prostym ludem, tylko żeby realizować zadania z Wieloletniej Prognozy Finansowej dla M.St. W-Wy na lata 2011-2033.

https://docs.google.com/open?id=0B1QOxNvU8OLHeEdaZnNxcmpLME0

Wysyłam więc kolejny wniosek - tym razem do instytucji nadrzędnej: Biura Rozwoju Miasta.
We wszystkich wnioskach konsekwentnie proszę o pomoc Urząd Dzielnicy Ursynów, a Urząd - równie konsekwentnie - prośby moje ignoruje.

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 20:32 
Stały Bywalec

~Kris napisał(a):
Wniosek o drogę rowerową Piaseczno - Warszawa
Z odpowiedzi wynika, że ZMID nie jest od tego, żeby rozmawiać z prostym ludem, tylko żeby realizować zadania z Wieloletniej Prognozy Finansowej dla M.St. W-Wy na lata 2011-2033.

Ja z kolei pisałem do ZDM o DDR przy al. Krakowskiej, odpisali, że się tym nie zajmują, to odpisałem, żeby przekazali właściwemu organowi. Zobaczymy co odpiszą i komu prześlą. Można będzie ich męczyć o to.

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 22:32 
Zielony Oszołom

Mhrok napisał(a):
Ja z kolei pisałem do ZDM o DDR przy al. Krakowskiej, odpisali, że się tym nie zajmują

Na ostatnim spotkaniu w ursynowskim ratuszu przedstawiciel ZDM wyjaśniał, że oni są teraz od utrzymywania istniejącej infrastruktury, a od nowych inwestycji jest ZMID, który został wydzielony z ZDM. A ZMID nie gada z prostym ludem... więc moje pismo przekazał do Biura Rozwoju Miasta - w celu 'ewentualnego' umieszczenia we wspomnianym Wieloletnim Planie Finansowym.

Przejrzałem ten Plan. Do roku 2033 zakłada on:
1. Budowę ścieżek w Ursusie
2. Budowę ścieżek na Białołęce
3. Budowę Nadwiślańskiego Szlaku Rowerowego
4. Budowę nie wiadomo czego pod dźwięczną nazwą 'Bike and Sail'...
Dla mnie kluczowy jest punkt 4, który jasno daje do zrozumienia, że tego dokumentu nie wolno traktować poważnie : )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 55  Następna strona