Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 356 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt cze 10, 2011 15:33 
Oberspammer

Monty B. Ike napisał(a):
W tym roku??? :shock:

Gdzieżby tam, jesienią zeszłego (pierwsze pisma do ZOM poszły w połowie lata ;).

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Pn cze 13, 2011 19:17 
Zielony Oszołom

Nowe doniesienia z Wybrzeża Szczecińskiego. Montują barierki uniemożliwiające parkowanie, nietypowe jak na Warszawę, bo niskie:

Obrazek

Odbyłem dziś podróż tą nową DDR w relacji łącznik na Moście Poniatowskiego - Most Świętokrzyski. Największą ciekawostką poza powyższym zdjęciem była automatyczna detekcja przy przejeździe przez Wybrzeże: podjechałem, obserwując, czy lampki na guziku samoczynnie się zapalą, ale nie zapaliły się. Stało się za to coś niebywałego jak na warunki warszawskie - od razu zapaliło się zielone światło, nawet nie zdążyłem zahamować.

Oczywiście mógł być to przypadek. W każdym razie ze zdziwienia o mało nie wjechałem pod samochody, które najwyraźniej wjechały na długim żółtym i bynajmniej nie spodziewały się, że ja dostanę zielone.

Jak ktoś będzie tam niedługo przejeżdżał, niech zwróci uwagę, jak działa ta detekcja.

PostNapisane: Pn cze 13, 2011 19:22 
Zielony Oszołom

Jechałem wczoraj tą ścieżką i nie zauważyłem żadnej detekcji.

PostNapisane: Pn cze 13, 2011 19:35 
Zielony Oszołom

Monty B. Ike napisał(a):
axxenfall napisał(a):
Odnośnie Wału, instytucją odpowiedzialną jest Zarząd Mienia m. st. Warszawy. Kiedy w końcu okrężnymi drogami moje pisma do ZOM dotarły do nich, całkiem skutecznie wycięli roślinność.

W tym roku??? :shock:

Wygląda, że tak! Dziś kosili po wiślanej stronie wału miedzeszyńskiego, jutro będą kończyć. Za to strona miejska jest świeżo skoszona, ale... skosili tylko do krawężnika (nawet pod ogrodzeniem!), ale zostawili chwasty rosnące między kostkami w DdR. W końcu mają kosić trawnik, a nie ścieżkę... Żałuję, że nie miałem zdjęciownika, bo wyglądało to komicznie :lol:

Wiem od "insajdera", że ZOM musi tę DdR posprzątać aby uniknąć gigantycznych kar.

"... we humans tend to screw up everything that's good enough as it is...or everything that we're attracted to, we love to go and defile it." - Chris Cornell

PostNapisane: Pn cze 27, 2011 14:31 
Dzicz Kudłata

Lepszego wątku nie znalazłem. Droga rowerowa bublem nie jest!

Ulica: Grupy AK Północ

Obrazek

Obrazek

Pozostałe zdjęcia w wątku: [Warszawa] Infrastruktura rowerowa
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=80390544#post80390544

PostNapisane: Pn cze 27, 2011 16:49 
Greenpisarz

wildzi napisał(a):

Obrazek

Widać, że wawa bogate miasto i cierpi na nadmiar kasy - droga dla rowerów obok ulicy z naprawdę uspokojonym ruchem (30 km/h + szerokie progi)...

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 21:37 
Stały Bywalec

Na takiej uliczce to się śmiga welocypedem, że aż miło - po co ścieżka obok?

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 22:25 
Zielony Oszołom

Dla statystyk? Dla mediów? Dla tych ekologów, którzy chcą tylko jakiś ścieżek?

PostNapisane: Pt lip 01, 2011 11:30 
Stały Bywalec

Noszę się z zamiarem wystosowania pisma dotyczącego usunięcia nieciągłości DDR na Rondzie Zesłańców Syberyjskich. Argumenty:
- jest miejsce na taką drogę, wystarczy usunąć dwie niewielkie kolizje (skrzyneczka elektryczna i słupek pomiarowy), ewentualnie niech budują zgodną z przepisami pochylnię przy schodach, nie interesuje mnie w jaki sposób, nie ja wymyśliłem taki idiotyczny projekt,
- ilość rowerzystów jaka porusza się w tym miejscu rośnie z roku na rok w szybkim tempie (pod koniec maja i na początku czerwca liczyłem, w godzinach 6.00-7.00 jest to nawet 150-180 rowerzzystów jadących TYLKO w kierunku ul. Bitwy Warszawskiej, jadących w drugą stronę jest mniej ale ich nie liczę bo dla nich jest alternatywa - jezdnia),
- dopuszczenie w przepisach do ruchu na DDR zestawów rower + przyczepka i brak jakiejkolwiek możliwości wznoszenia i znoszenia po schodach takiego zestawu,
- brak jakiejkolwiek alternatywy pokonania tego miejsca w kierunku Ochoty - nie wyobrażam sobie wjeżdżania na jezdnię już przy Wolskiej (tylko tutaj można to zrobić legalnie bo jest skrzyżowanie z DDR, można jeszcze na Kasprzaka ale trzeba przejechać w lewo po rondzie) i jazdy tunelem aż do Bitwy W-wskiej,
- brak jakiejkolwiek innej legalnej metody przecięcia linii kolejowej w promieniu conajmniej 2 km.
Jakie jeszcze argumenty byście zaproponowali?

Uważam że nadeszła najwyższa pora aby zdecydowanie domagać się ostatecznego doprowadzenia tej sprawy do końca. Jeżdżąc tamtędy codziennie od kilku lat stwierdzam że ilość rowerzystów wzrosła w tym roku wyjątkowo (nieśmiało licząc nawet dwukrotnie). Ten jeden z największych bubli w całej Warszawie utrudnia życie coraz większej ilości osób, myślę że będzie to już ponad 1000 na dobę.

PostNapisane: Pt lip 01, 2011 11:52 
Oberspammer

pszyszek napisał(a):
wyobrażam sobie wjeżdżania na jezdnię już przy Wolskiej (tylko tutaj można to zrobić legalnie bo jest skrzyżowanie z DDR, można jeszcze na Kasprzaka ale trzeba przejechać w lewo po rondzie) i jazdy tunelem aż do Bitwy W-wskiej,

Zgodnie z warszawskim standardami przejazdy rowerowe służą tylko do jazdy na wprost...

Strona 8 napisał(a):
Przejazd rowerowy nie jest traktowany jako pas ruchu, Oznacza to że rowerzyści poruszają się po przejeździe wyłącznie jadąc na wprost (od jednej do drugiej krawędzi jezdni). Przejazd rowerowy nie wymaga dodatkowego oznakowania zapobiegającego zjazdom rowerzystów bezpośrednio na jezdnie (np. skrętu z przejazdu rowerowego w lewo, lub w prawo na jezdnię).

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 356 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna strona