Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn kwi 01, 2013 13:19 
Zielony Oszołom

legalnycyklista napisał(a):
Czyim czynem społecznym są te deski?

Właśnie te deski spowodowały, że się przemogłem i wyciągnąłem aparat :)

Parę lat temu odebrałem ważną życiową lekcję od kolegi z Niemiec. A było to tak:
Polak i Niemiec grają w piłkę. W pewnym momencie piłka przelatuje przez płot i wpada na teren sąsiedniej posesji. Obaj zadziałaliśmy wtedy instynktownie:
- ja poszedłem szukać pomocnej gałęzi, żeby przeleźć przez płot.
- Niemiec poszedł do gospodarza posesji.

PostNapisane: Pn kwi 01, 2013 15:51 
Bywalec

Nie znalazłem tematu dotyczącego Wilanowa więc podepnę się tu. Jeśli temat taki jest proszę o przeniesienie.

Za parę dni śnieg zniknie z naszych ulic i letni sezon rozpocznie się na dobre.
Czas więc odgrzebać nie załatwione sprawy.
[Kieślowskiego/Wilanowska]

Podaje link aby nie zaśmiecać.
http://forum.masa.waw.pl/index.php?topic=2155.15

Jako że na budowie dróg znam się słabo, mam pytanie: jakie rozwiązania można zaproponować w sytuacji, jeśli konstrukcja owej przeprawy nie pozwoli na "wpuszczenie" głębiej krawężników?

W pierwszej chwili pomyślałem o progu zwalniającym (wyniesieniu przejazdu do góry) ale wtedy powstanie problem odwodnienia.

PostNapisane: Pt kwi 05, 2013 6:44 
Zielony Oszołom

Dostałem info, że ta dziura została już załatana - dajcie znać jak to teraz wygląda.

~Kris napisał(a):
1. Przejazd przez ul.Bielawską - zniszczona nawierzchnia (wycięty pas asfaltu zasypano ziemią)

Obrazek
http://www.panoramio.com/photo/87478686

PostNapisane: Pt kwi 05, 2013 8:07 
Zielony Oszołom

Teraz to nie wygląda gdyż leży tam kupa śniegu (:
Próbowałem dziś jechać tam DDR ale zrezygnowałem przy pierwszym zjeździe.

PostNapisane: Cz kwi 11, 2013 11:54 
Zielony Oszołom

O! Też o tym myślałem, czekałem aż te niedoróby wyjdą spod śniegu.

Między Żywnego a Woronicza jest jeszcze ok. 10m długości odcinek pokryty płytami chodnikowymi, a przy samej Żywnego z asfaltu DDR sterczą dwa druty zbrojeniowe z powiewającą biało-czerwoną taśmą. Taka forma "oznakowania" miejsca pracy...
Przy tych prętach zbrojeniowych widziałem furgonetkę (parkującą na DDR, a jakże!) pogotowia energetycznego lub innej energetycznie powiązanej firmy.

Oj, te pręty niezłe są - zwłaszcza w nocy można się na nich rozpruć terminalnie.
Wysłałem prośbę o interwencję do ZDM.

http://www.panoramio.com/photo/88653308
Obrazek

PostNapisane: Cz kwi 11, 2013 12:52 
Zielony Oszołom

Ja wniosek wysłałem przedwczoraj (:
BTW: Uchwyciłeś moją naklejkę na pięknie zaparkowanym samochodzie, później ktoś mu jeszcze odgiął wycieraczki. Posłużyłem się też nim jako przykładem do wnioskowania o słupki w tym miejscu. Oczywiście wniosek o słupki osobno od wniosku o usunięcie prętów.
-> moje zdjęcie

PostNapisane: Cz kwi 11, 2013 19:19 
Zielony Oszołom

Ja wniosek wysłałem przedwczoraj (:
BTW: Uchwyciłeś moją naklejkę na pięknie zaparkowanym samochodzie, później ktoś mu jeszcze odgiął wycieraczki. Posłużyłem się też nim jako przykładem do wnioskowania o słupki w tym miejscu. Oczywiście wniosek o słupki osobno od wniosku o usunięcie prętów.
-> moje zdjęcie

Pracujemy zespołowo : ) Fajny pomysł z nalepką, przyjrzę się dokładnie przy okazji.
Swoją drogą: ten samochód to wygląda na porzucony... następnym razem przejeżdżając zadzwonię do Straży Miejskiej i powiem, żeby to sprawdzili. Można też zatrzymać radiowóz policji - to panowie sprawdzą czy nie ma go w bazie czasem.

A pisałeś już w sprawie tych płyt chodnikowych chwilę wcześniej?

PostNapisane: Cz kwi 11, 2013 20:14 
Zielony Oszołom

Tak, o tym napisałem razem z prętami w stylu "płyty nie są zagrożeniem jak pręty, jednak w związku z nastaniem dodatnich temperatur proszę o wymianę ich na nawierzchnię nie gorszą niż przed zerwaniem asfaltu".

Podobnie zresztą odnośnie tego, co zostało wylane między prętami - jakość daleko odbiega od asfaltu.

PostNapisane: N kwi 14, 2013 18:56 
Zielony Oszołom

Topniejący śnieg odsłonił śmietnik, który jakiś mędrzec postawił zimą na DDR :shock:

http://www.panoramio.com/photo/88803179
Obrazek

Wysłałem wniosek do ZOM o przestawienie, i posprzątanie piasku zalegającego po zimie.

PostNapisane: Pn kwi 15, 2013 17:58 
Zielony Oszołom

Ot poniedziałkowe sukcesy - pręty zniknęły, śmietnik został przewrócony na trawnik (:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Następna strona