Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr kwi 13, 2011 20:09 
Dzicz Kudłata

Sprawdź jeszcze raz, bo jest wyraźnie narysowane, że przy samej ulicy będzie chodnik 2m + droga rowerowa 2 - 2,5 - 3m (im wyżej tym szersza).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: N kwi 17, 2011 12:09 
Oberspammer

Od Wildziego z forum WMK dowiedziałem się, że rozkłady na przystanku nad Wybrzeżem Helskim przeniesiono na słup. Zakładam, że na przystanku po przeciwnej stronie Wisły zrobiono analogicznie - jeśli ktoś z was mógłby zrobić zdjęcia i je tu wrzucić, to byłbym wdzięczny (pewnie nie tylko ja).

Obrazek Obrazek

PostNapisane: N kwi 17, 2011 14:12 
Zielony Oszołom

Zdjęć nie mam, ale jechałem tamtędy tydzień temu i po obu stronach Wisły rozkłady były już przymocowane do słupów, jak na powyższej fotce.

PostNapisane: Wt kwi 19, 2011 19:27 
Zielony Oszołom

gromanik napisał(a):
Zakładam, że na przystanku po przeciwnej stronie Wisły zrobiono analogicznie - jeśli ktoś z was mógłby zrobić zdjęcia i je tu wrzucić, to byłbym wdzięczny (pewnie nie tylko ja).

Niestety na przystanku po drugiej stronie już nie udało się tak zgrabnie zawinąć krawędzi blachy - zostały ostre...
Obrazek

pduncz napisał(a):
To będą takie zwykłe, odstające i kaleczące kawałki blachy, jakie w często utrzymują przyciski, tabliczki informujace: "chcesz przejść", drzwiczki do latarń, i inne cuda.

niewiele się pomyliłem pisząc te słowa półtora roku temu, ale i tak gratuluję wszystkim zaangażowanym :-)

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 9:59 
Stały Bywalec

śliwka napisał(a):
...
4. Fragment DDR przy wjeździe na Most Gdański od strony Zoo. Zaraz za przejściem przez zjazd z mostu DDR prowadzi starym chodnikim - jest oznaczona tylko białą farbą. W jednym miejscu kilka płytek jest zniszczonych, wystają i tu też po ciemaku jak ktoś nie wie to można sobie zęby wybić. Zresztą nawet za dnia, jak ktoś będzie chciał ominąć to też może spowodować niebezpieczną sytuację...

Ten odcinek był dwa lata temu rewitalizowany. Wcześniej każda płyta się poruszała i wydawała inny dźwięk! (Nie wiem czy Szopen jeździł rowerem, ale gdyby miał możliwość jazdy przez Gdański, jego dorobek artystyczny byłby bogatszy). Płyty zerwano i ułożono jeszcze raz. Jest niby lepiej...

Dodam, że dziś zniknęły szlaban i zakaz poruszania się po lewej stronie Gdańskiego. Zniknęła też ekipa remontowa. Asfaltu nie ma, jest podsypka ze żwiru na całej długości. Kiepsko się po tym jedzie na mieszczuchu.

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 10:17 
Dzicz Kudłata

^^ Bo ekipa od podbudowy zrobiła co miała i teraz przyjedzie ekipa od asfaltowania :wink:

Te płyty Koleżanka miała na myśli.
Obrazek

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 12:03 
Zielony Oszołom

Moje pochwały i uwagi odnośnie jakości instalacji po stronie śródmiejskiej zostały przekazane do Działu Zarządzania Infrastrukturą Przystankową ZTM. 8-)
Czekamy więc na poprawę.

PostNapisane: Pt kwi 22, 2011 10:03 
Stały Bywalec

wildzi napisał(a):
^^ Bo ekipa od podbudowy zrobiła co miała i teraz przyjedzie ekipa od asfaltowania :wink:

Domyślam się. Tylko czemu zdjęto zakaz ruchu? Jak ktoś się wyłoży na rowerze to kto będzie brał odpowiedzialność?

wildzi napisał(a):
Te płyty Koleżanka miała na myśli...

Te też były kilkakrotnie poprawiane. Zawsze w tym samym miejscu. Tam coś musi być nie tak. Ciek wodny czy co?

PostNapisane: Pt kwi 22, 2011 13:05 
Początkujący

Przy Chodeckiej krzaki już podcięte. ZOM przysłał list, że zrobią to do końca kwietnia, a wygląda na to, że zrobili wcześniej.

PostNapisane: N kwi 24, 2011 17:17 
Zielony Oszołom

Coś mi mówi że zakaz ruchu samoczynnie się wywrócił i rowerzyści nieświadomi śmiertelnego zagrożenia jeżdżą tym jeszcze niewyasfaltowanym zjazdem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona