gromanik napisał(a):
mplonski napisał(a):
Jechałem dzisiaj Międzyparkową i zobaczyłem dosyć niecodzienny widok. Z uwagi na ćwiczenia AT na stadionie oczywiście na miejscu była policja, która zaparkowała przy Międzyparkowej. Tak,
przy Międzyparkowej, 2 radiowozy stały w całości na chodniku!

A jak z możliwością przejścia tym chodnikiem? Czy zostało co najmniej 1,5m dla pieszych? (pomijając fakt, że na chodniku oddzielonym pasem zieleni od jezdni w ogóle nie wolno parkować)
OIDP było zostawione 1,5m, ale dokładnie się nie przyglądałem. w każdym razie wyglądało tak jakby radiowóz nie sprawiał żadnych problemów w przejściu chodnikiem.
parkowanie z dala od krawędzi jezdni faktycznie jest wykroczeniem, aczkolwiek imo lepiej żeby tak parkowali niż całkowicie blokowali przejście parkując w bramie czy na drodze dla rowerów. tam przydałoby się jakieś inne rozwiązanie by policja miała swoje miejsca do parkowania.
To raczej był jakiś wyjątek, bo dzisiaj na pasie rowerowym w stronę Centrum stało 12 radiowozów:
A jak wracałem, to stały już tylko 2, z których w jednym w ostatniej chwili kierowca wpadł na genialny w swej prostocie pomysł włączenia koguta: