Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lis 03, 2008 13:51 
Początkujący

Waćpanie,
to nie chodzi o to, żeby kombinować. moge równie dobrze pojechać mostem gdańskim i mostem Świętokrzyskim. moge wziąć rower na plecy i po tych schodach go wnieść. wiele jest opcji zastepczych. ale nie chce byc zmuszany do ich szukania. wjechanie winda wydaje sie najprostsze i tego chce się trzymac. ale pamietaj o swoich radach. moze kiedys Urzad Miasta wyda broszure pt "Jak ominac bezsensowne zakazy rowerowe", wtedy takie rady na pewno się przydadza.
juz miesiąc i dzień mija od odpowiedzi Pani Prezydent. znow ochroniarz mnie ze schodow cofnął.
kochani, paranoja

PostNapisane: Pn lis 03, 2008 17:19 
Stały Bywalec

Winda działa tak?

a pokazywałeś ochronie schodów te pisemko podpisane przez Waltzową? Ja to bym wezwał policję, że ochrona nie stosuje się do przepisów.

PostNapisane: Wt lis 04, 2008 3:26 
Greenpisarz

Paweł napisał(a):
Winda działa tak?

a pokazywałeś ochronie schodów te pisemko podpisane przez Waltzową? Ja to bym wezwał policję, że ochrona nie stosuje się do przepisów.

Obawiam się, że pismo od Waltzowej nie jest zezwoleniem na jazdę windą, tylko wydanym ZDMowi poleceniem dopuszczenia windy do użytku. Niestety. Trzeba będzie poczekać i ewentualnie ponaglić.

I dajcie spokój ze złośliwościami między sobą - wystarczająco dużo problemów spada nam na głowę z zewnątrz...
BTW. jeśli montybajktonowi chodzi o podjazd ul.Brzozową, to przeciez tam są najkoszmarniejsze w Warszawie kocie łby - nie polecam, już wolałbym wnosić rower po schodach albo negocjować z ochroniarzem :D

Niezależnie od windy, wydaje mi się, że można byłoby powalczyć o kontrapas na kapucyńskiej - teraz pas do skrętu w prawo za tunelem jest zarzucony betonem. Można byłoby go trochę otworzyć, miejsca jest sporo.
Co o tym sądzicie?

PostNapisane: Wt lis 04, 2008 8:56 
Oberspammer

jacor napisał(a):
BTW. jeśli montybajktonowi chodzi o podjazd ul.Brzozową, to przeciez tam są najkoszmarniejsze w Warszawie kocie łby - nie polecam, już wolałbym wnosić rower po schodach albo negocjować z ochroniarzem

Czytanie ze zrozumieniem jest ważną umiejętnością :wink:
Pisałem o zjechaniu za przyczółkiem mostu Ś-D od strony Śródmieścia, przy zjeździe na Wisłostradę, tylko zamiast zawijać w stronę Wisłostrady, trzeba pojechać +/- prosto, zlekka terenowo, po skarpie koło schodków prowadzących w stronę Pałacu Pod Blachą, a następnie pod górę ul. Grodzką, po czym podjazdem pod Zamek.
Jest to nieźle widoczne na ortofotomapie, choć podkłady są stare -- chyba z 2005, obecnie, w realu, wygląda to lepiej.

PostNapisane: So lis 08, 2008 21:30 
Oberspammer

UPDATE

Dziś, tj. w sobotę, 8 listopada, jechałem ruchomymi schodami (bez roweru), ale...
...nad słynną windą ukośną zauważyłem trzy naklejki, z obrazkami: wózka inwalidzkiego, wózka dziecięcego i... roweru!
Czy to coś znaczy?

Czyżby nowa szefowa ZDM zaczęła działać? :shock:

PostNapisane: Pn lis 10, 2008 21:49 
Oberspammer

SCHIZOFRENIA RZĄDZI! :lol:

Owszem, znaki: wózek inwalidzki; wózek dziecięcy i rower są, ALE... na drzwiach windy jest naklejony papier z wydrukiem następującej treści:
Winda do przewozu wózków inwalidzkich i wózków dziecięcych.
Przewóz rowerów i innego sprzętu niezgodny z instrukcją obsługi

(czy jakoś tak)... :twisted:

PostNapisane: Pn lis 10, 2008 22:36 
Zielony Oszołom

Monty B. Ike napisał(a):
na drzwiach windy jest naklejony papier

tak, dodatkowo na każdych ze drzwi jest wciąż naklejka ze znakiem B-9...

panowie ochroniarzowie nie protestują przeciw wożeniu rowerów windą, jedynie sugerują żeby wozić je pojedynczo. niestety, żaden z panów nie chciał dziś zrobić sobie z nami zdjęcia.

PostNapisane: Śr lis 12, 2008 10:51 
Stały Bywalec

wyprzedziliście mnie, ale ja mam fotkę:

http://img522.imageshack.us/my.php?image=img0546le5.jpg

PostNapisane: N lis 16, 2008 21:23 
Oberspammer

Paweł napisał(a):
wyprzedziliście mnie, ale ja mam fotkę:
http://img522.imageshack.us/my.php?image=img0546le5.jpg

I jest ona historyczna!
Papier (niedziela, 16.11) zdjęto! :lol:

PostNapisane: Pn lis 17, 2008 1:21 
Stały Bywalec

Super!

No to jak z tym się udało to teraz czekamy na realizację przez zdm pozostałych punktów interpelacji czyli przywrócenie ruchu rowerowego na starym mieście oraz stworzeniem warunków do jazdy na moście poniatowskiego (najlepiej bus-rower pas) :)))))))))))))

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona