Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 19, 2008 23:35 
Zielony Oszołom

marek.slon napisał(a):
Ankiety w sprawie opasek nie zakładam: najpierw chciałbym poznać argumenty. Ten pomysł na razie wymaga bardziej dyskusji, niż głosowania. Może potem.

Ad. opasek. Mi się zdarza jeździć opaskami - gdy jest korek a jezdnia za wąska by swobodnie ominąć samochody z prawej, ale traktuję to raczej jako mniejsze zło niż docelowe rozwiązanie. To hardcore dla ryzykantów. Nie wyobrażam sobie, żebym pojechał opaską obok samochodów poruszających się z prędkością wyższą niż ślimacza.

Ad. pasa. Przejeżdżanie blisko zaparkowanych samochodów zawsze wywołuje u mnie dyskomfort i zmusza do powolnej jazdy. W przypadku z powyższej fotki, wolałbym jednak nie musieć jechać blisko tego de facto parkingu. Dodatkowo, samochody zatrzymujące się i ruszające za każdym razem przejeżdżałyby przez taki niby-wydzielony pas. Trochę horror.

PostNapisane: Cz cze 19, 2008 9:58 
Początkujący

Witam,

Kiedy można się spodziewać wytyczania pasów rowerowych? Chodzi mi głównie o Al. Wojska Polskiego, Zajęczą, Międzyparkową z Bonifraterską i Emili Plater.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2