Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt kwi 21, 2009 23:00 
Zielony Oszołom

pduncz napisał(a):
No... nie wchodzić.

Mało to odkrywczę jak na Ciebie pdunczu:-) Może mi wyjaśnisz jak inaczej niż metrem mam dojechać z Legionowa na Ursynów? To 33km w jedną stronę. Nie mam i nie będę miał kondycji na codzienne przejeżdżanie takiej odległośći...
Myślę jednak, że jestem jednostką. Moja narzeczona dojeżdża do Wawrzyszewa 200m po to, żeby przebić się przez rozkopaną Solidarności do pracy. Ciężko jest mi jej wytłumaczyć (każdej wiosny ta sama historia), że rowerem będzie szybciej niż metrem i tramwajem/busem.

Cytuj:
Zatem, sorry. Przewożenie roweru nie wpada w zakres "płacę - wymagam".

Tak tego nie traktuje:)

Cytuj:
W Londynie na wybranych liniach metra są jasno określone godziny, w których roweru przewozić nie wolno i basta. U nas jest trochę łagodniej. Może szanujmy to, inaczej zaczniemy przypominać samochodziarzy którzy "przecież muszą gdzieś zaparkować!".

To jest oczywiście prawda, ale samo metro sobie/nam zgotowało ten los. Może w Londynie nikt nie pcha się tak jak u nas, ale może to wynika z liczby stojaków w okolicach stacji???

Ja wcale się nie upieram, żeby wozić swój rower metrem, ale od stacji mam jeszcze 2km na uczelnie, które szybciej pokonam rowerem niż pieszo (w stroju kolarskim :-P).

Zmierzam do posiadania dwóch rowerów zostawianych przy odpowiednich stacjach:). Jestem w trakcie remontu składaczka, który miałby jako ten drugi służyć.

A do tego, że w środkowym wagonie jest mniej osób niż w skrajnych nikogo nie będę przekonywać. To trzeba samemu zobaczyć...

PostNapisane: Wt kwi 21, 2009 23:21 
Zielony Oszołom

velogustlik napisał(a):
Zmierzam do posiadania dwóch rowerów zostawianych przy odpowiednich stacjach:)

Właśnie to chciałem zaproponować. Ja, gdy zdarza mi się jechać na noc do Zielonki (Bankowej ;-) zostawiam rower przy <M> Centrum i następnego dnia rano od razu po wyjściu z zatłoczonego pociągu mam czym jechać dalej. Początkowo robiłem to z pewną taką nieśmiałością, teraz już dość odważnie. Oczywiście, nie zostawiam tam jakiegoś full-wypas błyszczącego pojazdu, tylko odrapanego górala albo holendra. Z U-lockiem wartym więcej niż rower... ;-)

velogustlik napisał(a):
A do tego, że w środkowym wagonie jest mniej osób niż w skrajnych nikogo nie będę przekonywać. To trzeba samemu zobaczyć...

Też się nie będę spierał o definicję szczytu ;-D

PostNapisane: Śr lut 23, 2011 8:40 
Oberspammer

http://www.zw.com.pl/artykul/570983_Gdy ... zekaj.html

Cytuj:
Gdy utkniesz w windzie w metrze, cierpliwie czekaj
koz 22-02-2011, ostatnia aktualizacja 23-02-2011 07:51

Starsza kobieta kilkadziesiąt minut uwięziona była w windzie na stacji metra przy pl. Wilsona.

– Pomoc przyszła dopiero wtedy, gdy dodzwoniłam się na numer alarmowy 112 – skarży się Pani Maria, 71-letnia mieszkanka Żoliborza, w sobotę ok. godz. 14 weszła do windy na stacji Plac Wilsona.

[...]

Krzysztof Malawko apeluje do pasażerów, którzy mogą utknąć w windzie, o cierpliwość. – Mamy dobry system powiadamiania o awariach, każde zatrzymanie windy zostaje zarejestrowane, a grupa techniczna jest wzywana – uspokaja.

Informuje, że co tydzień jest kilka awarii wind.

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Śr kwi 06, 2011 11:42 
Bywalec

Witam,
ja dzisiaj wykazałam się asertywnością 10 i wlazłam rano z rowerem do metra :) udało się pięknie - pierwszy raz w życiu jechałam metrem z moim wehikułem - na szczęście było w miarę luźno. Zaliczyłam tylko jedno gromiące spojrzenie - i ani jednej uwagi :)
Zobaczymy jak pojdzie mi jutro....
Trzymajcie kciuki
Bisette

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2