Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: N paź 31, 2010 22:19 
Bywalec

Ciezko, bo nie korzystajac ze srodkow komunikacji miejskiej np. SKM, trzeba jechac po wąskich, ruchliwych i zatloczonych ulicach. Tyle czasu, wybory przed nami, a jakos wszyscy zapomnieli o rowerzystach. Jadac ulica Strazacka wygodna droga rowerowa konczy sie w zasadzie na ul. Chełmzynskiej, a za ul. Żolnierska rowerzysta musi jechac razem z samochodami, w tym TRUCK'ami, gdyz ten odcinek ul. Strażackiej jest (na nieszczescie) czescia trasy tranzytowej z Wegrowa do Warszawy. Jadac od strony Trasy Siekierkowskiej, na wysokosci ul. Rekruckiej rowerzysta jest pozbawiony twardej nawierzchni oprocz ruchliwej i waskiej ulicy Marsa. Tym ktorzy sie boja jechac ruchliwa ulica, pozostaje waska piaszczysta sciezka. I zadnej innej drogi rowerowej praktycznie nie ma. Pomijam milczeniem jazde przez Marysin Wawerski, gdym tamtedy rowniez trzeba kilkaset metrow przejechac jezdnia ulicy Korkowej.

Wszystko wskazuje na to, ze tamtejsze wladze bardziej cenia smrodzące samochody niz ekologiczne rowery.

PostNapisane: N paź 31, 2010 22:28 
Bywalec

grzcie2083 napisał(a):
O w/w temacie nic nie wiem ,ale nigdy nie ryzykowałem jazdy ani Marsa,ani Żołnierską.Jak muszę dostać się do Rembertowa to od Szaserów z DDR na wysokości Podolskiej przechodzę przez niebyły przejazd,przejście i jadę przez rezerwat ,przechodzę Żołnierską i dalej rezerwatem do celu.Wiem że nie jest to alternatywa dla każdego ale jakie mam wyjście.
Na stronie Urzędu Rembertów w wieloletnim programie inwestycyjnym na lata 2009-2013 nie ma żadnej wzmianki o infrastrukturze rowerowej.Na jakąkolwiek inwestycję na odcinku Marsa/Żołnierska do stacji Warszawa Rembertów nie ma co liczyć bo ten odcinek nie posiada kanalizacji.Trzeba by zapytać MPWiK.

Nie spotkalem sie w Rembertowie z żadna ulica, ktora posiadalaby kanalizacje - to kolejne WIELKIE zaniedbanie włodarzy dzielnicy. Tego lata juz po niewielkim deszczu na ulicy Paderewskiego tworzyły sie takie kałuze , ze samochod płynął niczym amfibia. A woda ... musiała sama wyschnac, bo nie miala gdzie odplynać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2