anfit napisał(a):
pduncz napisał(a):
anfit napisał(a):
Od pewnego czasu drepcę wokół napisania sobie czegoś co by mi generowało pisma z templatek - i porzadkowało obieg dokumentów
Ty też? :)
Nie pierwszy i nie ostatni, Hameryki nie odkrywam. Jak ogarnę się z pracowym obiegiem dokumentów to wrzucę gdzieś tu specyfikację co chcę zrobić...
To daj znać koniecznie. Mi po głowie chodzi pomysł zbudowania webowego czegoś a'la-CRM, z kontami dla chętnych, do wspomagania obiegu pism w różnych sprawach miejskich (tj. szablony, książka adresowa, tworzenie archiwum, wciąganie do niego otrzymanych odpowiedzi, udostępnianie ich innym zainteresowanym, wątkowanie, tagi spraw, statystyki, pilnowanie terminów odpowiedzi, moooże cyfrowe podpisy, itp itd - pomysłów jest dużo). Taki trochę elektroniczny obieg dokumentów, wzbogacony o miejską specyfikę i dodatkowo jakieś funkcje oparte o społeczność (np. "pomóżcie, do kogo mam to wysłać?...").
Takie coś nawet pasowało pod jakiś ogłoszony kiedyś większy konkurs na projekt mający poprawić przepływ informacji między obywatelami a tzw. władzą. Może znów pojawi się coś takiego na horyzoncie, wtedy można spróbować pozyskać finansowanie. Póki co, możemy porozmawiać czy taki pomysł ma sens.