Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt lis 20, 2009 9:19 
Oberspammer

http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotow ... ozenie.htm

Prezydent m. st. Warszawy napisał(a):

OGŁOSZENIE
o wyłożeniu do publicznego wglądu projektu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego Sadyby Północnej

Na podstawie art. 17 pkt 10 ustawy z dnia 27 marca 2003 r. o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym (Dz. U. Nr 80, poz. 717 z późn. zm.) oraz Rady m.st. Warszawy Nr LXXXIV/2856/2006 Rady m. st. Warszawy z dnia 26 października 2006 r. zawiadamiam o wyłożeniu do publicznego wglądu projektu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego Sadyby Półncocnej, obejmującego obszar, którego granice wyznaczają:
- od wschodu: wschodnia linia rozgraniczająca ul. Czerniakowskiej i ul. Powsińskiej na odcinku od Al. Witosa do ul. św. Bonifacego;
- od południowego wschodu: południowa linia rozgraniczająca ul. św. Bonifacego na odcinku od ul. Powsińskiej do ul. Sobieskiego,
- od zachodu: oś ul. Sobieskiego na odcinku od ul. św. Bonifacego do przedłużenia wschodniej granicy dz. nr 2 z obrębu 1-05-09, wschodnia granica dz. nr 2 z obrębu 1-05-09 i jej przedłużenie do osi ul. Idzikowskiego, wschodnia granica dz. nr 1 z obrębu 1-05-07 i jej przedłużenie do wschodniej linii rozgraniczającej ul.Czerniakowskiej,
wraz z prognozą oddziaływania na środowisko, w dniach od 20 listopada 2009 r.
do 21 grudnia 2009 r.
w siedzibie Urzędu m. st. Warszawy, PKiN, pl. Defilad 1, piętro XVII, od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00.

Dyskusja publiczna nad przyjętymi w projekcie planu miejscowego rozwiązaniami odbędzie się w dniu 11 grudnia 2009 r. (piątek) w sali nr 2018 na XX piętrze w PKiN przy pl. Defilad 1 o godz. 16.00.

Zgodnie z art. 18 ust. 1 ustawy każdy, kto kwestionuje ustalenia przyjęte w projekcie planu miejscowego, może wnieść uwagi.

Uwagi należy składać na piśmie do Prezydenta m.st. Warszawy z podaniem imienia
i nazwiska lub nazwy jednostki organizacyjnej i adresu, oznaczenia nieruchomości, której uwaga dotyczy, w nieprzekraczalnym terminie do dnia 21 grudnia 2009 r.

PZP napisał(a):
Ustala się zasady zagospodarowania przestrzeni ciągu „Traktu Królewskiego”, którego odcinek stanowi ul. Jana III Sobieskiego oraz pas terenowy sąsiadujący z tą ulicą. Zasady te obejmują: (...) Nadanie ulicy Jana III Sobieskiego charakteru zielonej alei

Ciekawe, że nie koliduje projektantom z 'zieloną aleją' kładka dla pieszych. Niby dobrze, że jest zapis o 'dopuszczeniu wydzielonych pasów dla autobusów i tramwajów, ale czemu wszędzie jest tylko 'dopuszczanie', a nie obowiązek? Nawet miejsca do parkowania rowerów są 'dopuszczone' na parkingach samochodowych!

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)

PostNapisane: Pn lis 23, 2009 15:26 
Stały Bywalec

Ja się nie znam na procedurach, ale to jest mniej więcej moja okolica i dla mnie jest oczywiste, że wzdłuż św. Bonifacego powinna być wydzielona ścieżka rowerowa. To jest ulica zbiorcza z intensywnym ruchem, w tym autobusowym. Zwłaszcza, że na "willowym" odcinku św. Bonifacego (między Powsińską a Gołkowską) ścieżka jest (choć poprowadzona przez idiotę bez jakiegokolwiek pojęcia o projektowaniu). Więc ideałem byłaby kontynuacja tej drogi z porządnym przejazdem przez Powsińską.

Na planie przebiegu ścieżki od Powsińskiej do Sobieskiego nie ma, albo ja jej nie widzę.

Czy mogę prosić osoby bardziej rozeznane w tematyce o opinię oraz sugestię, co z tym zrobić?

PostNapisane: Pn lis 23, 2009 16:55 
Oberspammer

Groob napisał(a):
Ja się nie znam na procedurach

Procedura jest bardzo prosta -- składa się pisemnie uwagi do prezydent miasta (kancelaria na placu Bankowym). Można się wzorować na poprzednich wnioskach ZM: http://www.zm.org.pl/?t=pzp .

Pozdrawiam,
Maciek

uczyć się na błędach.
..........(Włodzimierz Ścisłowski)